Czym byłby Paryż bez kawy i kawiarni?

Na pewno nie tym samym miastem :).

Café au lait – to właśnie dużą filiżanką kawy z mlekiem, większość Francuzów zaczyna swój dzień. Jest to obowiązkowy dodatek do śniadania, który czasami staje się samym śniadaniem.

Może właśnie dlatego Francuzki nie narzekają na nadwagę? W końcu kofeina wzmaga spalanie tłuszczu :).

Właściciele kawiarni, chcąc by ich kawa była wyjątkowa, wybierają mieszankę ziaren kaw, która da niepowtarzalny smak,  tym samym ich Café stają się miejscem, do którego ludzie ” wpadają” na szybką kawę, w drodze do pracy.

My również postanowiłyśmy stworzyć  naszą niepowtarzalną kawę .

palarnia-kawy

Po wielu degustacjach  przeróżnych mieszanek kaw   wybrałyśmy mieszankę  złożoną tylko z ziaren  arabiki, charakteryzujących się mniejszą kwasowością niż ziarna robusty. Ziarna z  Salwadoru dodały naszej  mieszance owocowy posmak, a te z Brazylii czekoladową nutę. Średni stopień wypalenia kawy Giselle daje nam oryginalne ale nienachalne espresso 🙂

espresso

Co dziennie przygotowujemy dla Was kawy, które  wyrażają nasze uczucia, prognozują pogodę, czy po prostu- mają poprawić Wam humor 🙂

cappuccino-walentynki

pogoda-na-kawie

kot

Dlatego

KAŻDY DZIEŃ JEST DOBRY BY NAPIĆ SIĘ NASZEJ KAWY !

 

Comments are closed.