Na pewno nie tym samym miastem :).
Café au lait – to właśnie dużą filiżanką kawy z mlekiem, większość Francuzów zaczyna swój dzień. Jest to obowiązkowy dodatek do śniadania, który czasami staje się samym śniadaniem.
Może właśnie dlatego Francuzki nie narzekają na nadwagę? W końcu kofeina wzmaga spalanie tłuszczu :).
Właściciele kawiarni, chcąc by ich kawa była wyjątkowa, wybierają mieszankę ziaren kaw, która da niepowtarzalny smak, tym samym ich Café stają się miejscem, do którego ludzie ” wpadają” na szybką kawę, w drodze do pracy.
My również postanowiłyśmy stworzyć naszą niepowtarzalną kawę .
Po wielu degustacjach przeróżnych mieszanek kaw wybrałyśmy mieszankę złożoną tylko z ziaren arabiki, charakteryzujących się mniejszą kwasowością niż ziarna robusty. Ziarna z Salwadoru dodały naszej mieszance owocowy posmak, a te z Brazylii czekoladową nutę. Średni stopień wypalenia kawy Giselle daje nam oryginalne ale nienachalne espresso 🙂
Co dziennie przygotowujemy dla Was kawy, które wyrażają nasze uczucia, prognozują pogodę, czy po prostu- mają poprawić Wam humor 🙂
Dlatego
KAŻDY DZIEŃ JEST DOBRY BY NAPIĆ SIĘ NASZEJ KAWY !